Haberler

Konya' da 'Türkiye'nin Dünyaya Uzanan Yardım Eli Konferansı' Gerçekleşti20 Mart 2018 Salı
KONYA - Konya İtfaiyesi

Konya' da Türkiye' nin Dünyaya Uzanan Yardım Eli Konferansı Yapıldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılay’ı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile “Türkiye’nin Dünyaya Uzanan Yardım Eli’’ konulu Konferans gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılan konferans, Kur’an-Kerim tilaveti ve kum sanatı gösterisiyle başladı.

 

Türkiye’ de 21 Kamp ve 3,5 Milyon Suriyeli var.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Dr. Mehmet GÜLLÜOĞLU, AFAD’ın özellikle son yıllarda onlarca ülkede faaliyet göstermeye başladığını, bunun da dünyadaki birtakım dengeleri oluşturduğunu söyledi.

AFAD'ın Suriye krizi başladıktan sonra Suriye konusunda vazifelendirildiğini hatırlatarak, 10 ilimizde bulunan 21 kampımızda çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 230 bin sığınmacı var. Toplamda da 3,5 milyondan fazla Suriyeli de yine Türkiye'de yaşıyor. Kampların kurulması, oradaki hizmetlerin koordine edilmesi, daha sonra da kamp dışındaki sağlık ve eğitim hizmetlerinden düne kadar AFAD sorumluydu. Ancak bu konuların koordinesi Göç İdaresi'ne verildi dedi.

AFAD’ın özellikle son yıllarda onlarca ülkede faaliyet göstermeye başladığını dile getiren GÜLLÜOĞLU, “Ekiplerimizin bir kısmı Bangladeş için bir kısmı Filistin için çalışıyor. Bazen hiç duymadığımız ufak afetler için bile hemen yola çıkıyoruz ve yardım ediyoruz. Bizim yaptığımız bazen sadece gıda kolisi götürmek gibi olsa da esasen dünyadaki birtakım dengeleri oluşturuyor” diye konuştu.

 

AFAD Bizim Gözümüz Kulağımız.

Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye ERDOĞAN, AFAD ve Kızılay’ın ülkemizin gözbebeği kuruluşlar olduğunu dile getirerek, “Nerede bir gözü yaşlı yavru var, nerede boynu bükük bir anacığımız var, nerede başı öne eğilmiş bir beyefendi, dede, nene yaşlı varsa Türkiye’nin eli oraya uzanıyor” ifadelerini kullandı.

 

Belediye Olarak 9 Yılda 7,5 Milyon Bütçe Ayırdık.

AFAD Başkanlığı’nın Türkiye’nin geçtiği zor süreçte önemli işlere imza attığını söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim ALTAY da, “Bizler de Selçuklu Belediyesi olarak dünyaya uzanan bu ele yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda 9 yılda yaklaşık 7,5 milyon TL’lik insani yardım ve diğer faaliyetler için bütçe ayırdık” dedi.

 

Artık Geçmişi Değil Geleceğe Koşarak Çalışmalıyız.

Konferansta söz alan Tüm İtfaiyeciler Birliği Genel Sekreteri, Tüm Gönüllü İtfaiyeciler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İŞBİTİRİCİ Türkiye’de binlerce itfaiyecinin görev yaptığını hatırlatarak; “İtfaiyecilerden oluşan yaklaşık 10 bin kişilik gönüllünün bir ordu halinde ülkemize hizmet edebileceğini daha önce AFAD Başkanımıza iletmiştik. Bu konuda ciddi bir çalışmamız var. Çünkü artık bizim ülke olarak geçmişe değil geleceğe dönüp koşacak çalışmalara imza atmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

Dünya Yardım Çığlıklarına Sessiz Kalıyor.

BEM-BİR-SEN Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu ise, Türkiye’nin yoksulluk ve toplumsal çatışmalar nedeniyle zor durumda kalan ülkelere yardımda bulunmayı insani bir görev saydığının altını çizerek, insani yardım çığlıklarına sessizleşen dünyanın ise yaşanan acıları durdurmak için gereken çabayı göstermediğini ve duyarsız kaldığını dile getirdi.

Konferansa AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin USTA, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER, AFAD İl Müdürü Yıldız TOSUN, Ilgın Belediye Başkanı Mehmet KARAHAN, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim GÜN, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik ÖTEGEN, AK Parti İl Başkanvekili Ahmet Fatih ÖZBOYACI, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat KORU, Hak İş Sendikası İl Başkanı Vacit SIR, itfaiyeciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin videosu için tıklayınız

Haberler - TİBDER | Tüm İtfaiyeciler Birliği DerneğiHaberler - TİBDER | Tüm İtfaiyeciler Birliği DerneğiHaberler - TİBDER | Tüm İtfaiyeciler Birliği DerneğiHaberler - TİBDER | Tüm İtfaiyeciler Birliği DerneğiHaberler - TİBDER | Tüm İtfaiyeciler Birliği DerneğiHaberler - TİBDER | Tüm İtfaiyeciler Birliği DerneğiHaberler - TİBDER | Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği