Başkanlar

Halil YILMAZ
2020 - Günümüz

11.09.1966 Gökçebayır Köyü, Ezine doğumludur.

İstanbul Üniversitesi, Jeomorfolog unvanlı Coğrafya Bölümü mezunudur. (1984-1988) Memuriyet hayatına İBB İstanbul İtfaiyesinde başlamış, itfaiye okulunda Temel İtfaiyecilik, Arama-Kurtarma, İlkyardım, Yangın Güvenliği eğitimlerini başarıyla tamamlayarak müdahale birimlerinde görev almıştır. Sırasıyla İtfaiye Grup Amir Muavini, İtfaiye Grup Amiri, Anadolu Yakası Teknik Bölge Müdür Yardımcısı (1998-2006) ve belli sürelerde Müdür V. olarak görev yapmıştır.

İBB İstanbul İtfaiyesinde Avrupa Yakası Bölge Müdür Yardımcısı olarak (2006 – Mart 2018) görev yapmakta iken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına naklen atanmıştır. Yine Kasım 2018 – Nisan 2019 tarihleri arası BBB Genel Sekreter yardımcısı olarak  görev yapmıştır.

Yurtiçi – Yurtdışı birçok mesleki eğitim, fuar ve kurumsal etkinlikler ile yönetim organizasyonlarında aktif rol almıştır.

1999 Marmara Depreminden, Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremine kadar birçok olayda emir-komuta görevi üstlenmiş ve Valilik Makamlarınca Başarı Belgesi ile taltif edilmiştir.

Hızlı İlk Müdahale, Gönüllü İtfaiyecilik, Orman ve Deniz Sahalarının Korunması ile Afet ve Acil Durum Yönetimi-Kurumlar arası iş birliği özel proje çalışmaları yapmıştır.

Ayrıca; Mesleki konularda Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu (2022) ve İçişleri Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının eş yararlanıcısı olduğu Yerel Yönetim Reformu (LAR III) Projesi/Hizmet Sunum Standartlarının Geliştirilmesi (2021-2022), TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Zararlarının Belirlenmesi Amacı ile kurulan Meclis Araştırma Komisyonu (2020) çalışmalarına aktif katılım sağlamıştır.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı görevi yanı sıra Ülkemiz geneli İtfaiye Teşkilatlarını temsilen 1998 yılında kurulmuş olan Tüm İtfaiyeciler Birliğinin halen 7.Genel Başkanı olarak hizmet vermektedir.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.