İçişleri Bakanımız Biz İtfaiyecilere Bir İlki Yaşattı !27 Eylül 2021 Pazartesi
İçişleri Bakanımız Tüm İtfaiyeciler Birliği heyetini kabul ederek haftamızı kutladı.

İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU Biz İtfaiyecilere Bir İlki Yaşattı!

İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, İtfaiye Haftasında Ülkemiz İtfaiye Teşkilatlarını temsilen 1998 yılında kurulmuş olan Tüm İtfaiyeciler Birliği heyetini kabul ederek haftamızı kutladı.

Kabulde; tüm meslektaşlarımızın duygu ve düşüncelerini açık bir dille aktaran Tüm İtfaiyeciler Birliği Genel Başkanımız Halil YILMAZ; Sn. Süleyman SOYLU’ yu Baş İtfaiyecimiz olarak gördüğünü ifade ederek, İtfaiyecilik mesleğinin 307 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, eskiden itfaiye denildiğinde akıllara sadece yangının geldiğini, Sn. Süleyman SOYLU Bakanımızın da sahada yakinen gördüğü üzere eğitimimiz, donanımımız ve kapasitemizle deprem, göçükler, arama kurtarma çalışmaları, sel çalışmaları vb. tüm alanlarda büyük bir özveri ile cansiperane mücadele vermekte olduğumuzu dile getirdi.

Halil YILMAZ, " Görev esnasında yararlanan veya vefat eden personelimizin de olduğunu belirterek, yangınlarda, afetlerde, itfai olaylarda hayatını kaybeden arkadaşlarımızın şehit, yaralanan arkadaşlarımızın gazi sayılması hususunda yasal bir düzenlemeyi sizden hassaten talep ediyoruz. " dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, itfaiye teşkilatına büyük bir önem verdiğini belirterek, kişisel koruyucu ekipmanlarımızın sağlıksız olduğunu ve teşkilatımızın ilk defa yangına dayanıklı nomex kıyafetler ile tanışmasına vesile olduğunu iletti.

İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU, 307 yıldır tarihi ve köklü bir geçmişe sahip, milletin imdadına yetişen, milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olan itfaiye teşkilatı ile bir arada olmaktan büyük bir onur duyduğunu söyledi.

İtfaiyecilerle arama kurtarma faaliyetleri dahil birçok afette beraber olduklarını ifade eden İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU, "Size ne söylesem azdır. Çünkü birçok deprem, yangın, sel, çığ, kaya düşmesi, bütün bunlarla alakalı her yerde birbirimizle dayanışma ve mesai arkadaşlığı ortaya konuldu. Önce geldiniz, en son terk ettiniz. Belediyelerimize de bu konuda ayrıca teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Çünkü çok imkan sağlanıyor ve bu imkanlarla beraber de iyi bir enerji birlikteliği oluşturuluyor." dedi.

Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU, itfaiye teşkilatının tüm müdahale faaliyetlerine 307 yılın hakkını vererek bilgisiyle, tecrübesiyle, bileğinin gücüyle, aklının zirvesiyle katıldığını dile getirdi.

Bakanlık olarak özellikle son iki yıldır yoğun afet gündemi içerisinde yer aldıklarını aktaran Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU şunları söyledi:

" İtfaiye teşkilatının gayretine, kabiliyetine, samimiyetine ve fedakarlığına, cansiperane mücadelesine, ölüm dahil her riski alıp ormandan börtü böceğe, hayvana, eve, insana kadar her şeyi kurtarmaya yönelik azmine hayranız. İtfaiye teşkilatları dünyadaki değişime çok önemli bir şekilde uymuş ve kendisini de çok ciddi bir şekilde geliştirmiştir. Bugün ikmal ettiğiniz 307 yılı sadece bir takvim hesabı olarak görmemek gerekir. Sizlerin yangına veya bir afete koşarken hissiyatınız, duygunuz, cesaretiniz, zor durumda kalan bir vatandaşımıza el uzattığınızdaki o gayretiniz, acil bir duruma müdahale yaparken gösterdiğiniz fedakarlık, mesleki kabiliyetleriniz, becerileriniz, meslek büyüklerinizin sizlere aktardıkları, mesleğe yeni giren arkadaşlarımıza aktaracaklarınız hep bu 307 yılın getirdiği kültürün bir neticesidir. "

Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU, itfaiyecilerin karşılaştıkları sorunlara yönelik 6 bakan ile değerlendirme yaptıklarını dile getirerek, " Bu konulardan bir tanesi de itfaiyecilerimizin Genel İdari Hizmetler Sınıfında değil, ortaya koydukları bu yüksek irade ve tecrübeyle bir uzmanlaşmış Meslek Grubuna dahil olmaları gerektiğidir. Hep birlikte değerlendirmemiz budur çünkü siz sadece yangında yoksunuz. " dedi.

AFAD, belediyeler, itfaiye ve orman teşkilatının, afetle mücadelede ortak standart içerisinde olması gerektiğini belirten Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU, bu meseleyi Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN' a da arz ettiklerini bildirdi.

Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU ziyaret sırasında, kendisine hediye ettiğimiz itfaiye personeli teçhizatını giydi. Ayrıca Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU' ya biz itfaiyeciler için çok kıymetli olan " İtfaiyeci Duası " nın yazılı olduğu tabloyu da teşkilatımız adına takdim ettik.

Sn. Süleyman SOYLU, kabul sonrası heyetimizi günlük programına dahil ederek AFAD’da gerçekleştirdiği konuşmasında “ İtfaiye Birliğimiz Sayın Başkanı ve ekibiyle birlikteydik. Öncelikle her afette hepimiz birlikteyiz. Ama gerek Elazığ’ da olsun, gerek ardından Giresun’ da olsun, gerek İzmir’ de olsun, gerek Van’ da Başkaledeki depremde olsun, gerek aynı zamanda Muğla ve Antalya’ daki ve diğer yerlerdeki orman yangınlarında olsun, ardından Bozkurt’ ta olsun bizimle birlikte olan, bu hafta da kendi haftaları olması vesilesiyle birlikte olduğumuz tüm Türkiye’ deki itfaiyecileri böyle müteşekkir olduğumuzu ifade etmek adına bir alkışlamanızı istirham ediyorum ” diyerek tüm itfaiye teşkilatımızı alkışlattı.