Tarihçe

Derneğimizin, ilk kuruluş çalışmalarına 1994 yılında başlanılmıştır. 1994 yılında Ankara İtfaiyesi Müdürü olarak görev yapan Sayın Sabri YALIN' ın önderliğinde;

Emin PEHLİVAN (Kocaeli İtfaiyesi), H.Ali GÜLGEN (Ankara İtfaiyesi), Mustafa KARAKUŞ (Gaziantep İtfaiyesi),  Yaşar Rauf ÜNGÖREN (Karabük İtfaiyesi), Hasan Fehmi İSTENGİR (İzmir İtfaiyesi), Muhittin SOĞUKOĞLU (İstanbul İtfaiyesi), İbrahim ÖZDEMİR (Mersin İtfaiyesi) ’in özverili gayretleri neticesinde kuruluş çalışmalarını tamamlamıştır.

4 yıllık çalışmaların ardından “Tüm İtfaiye Teşkilleri Birliği Derneği” adı ile 1998 yılında İSTANBUL’ da resmi kuruluş gerçekleşmiştir.

1998 - 2004

Derneğimizin ilk Genel Başkanlığına o tarihlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı olarak görev yapan Sn. Sabri YALIN seçilmiştir. Sabri YALIN 1998- 2004 yılları arasında üç dönem üst üste Genel Başkan olarak görev yapmıştır.

2004 yılında değişen dernekler yasası gereği genel kurul kararı ile derneğimiz bugünkü, “Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği” adını almış ve genel merkezi İSTANBUL' dan ANKARA’ ya taşınmıştır.

2004 - 2008

Derneğimizin ikinci Genel Başkanlığına o tarihlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı olarak görev yapan Sn. Faruk KURUTUZ seçilmiştir. Faruk KURUTUZ 2004 - 2008 yılları arasında iki dönem üst üste Genel Başkan olarak görev yapmıştır.

2008 - 2010

Derneğimizin üçüncü Genel Başkanlığına o tarihlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı olarak görev yapan Sn. Mustafa KARAKUŞ seçilmiştir. Mustafa KARAKUŞ 2008 - 2010 yılları arasında bir dönem Genel Başkan olarak görev yapmıştır.

2010 - 2012

Derneğimizin dördüncü Genel Başkanlığına o tarihlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanı olarak görev yapan Sn. Emin PEHLİVAN seçilmiştir. Emin PEHLİVAN, 2010 - 2012 yılları arasında bir dönem Genel Başkan olarak görev yapmıştır.

2012 - 2014

Derneğimizin beşinci Genel Başkanlığına o tarihlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanı olarak görev yapan Sn. Ceyhun Tonguç KARAKUŞ seçilmiştir. Ceyhun Tonguç KARAKUŞ 2012 - 2014 yılları arasında bir dönem Genel Başkan olarak görev yapmıştır.

2014 yılında yapılan 9. Olağan Genel Kurulda alınan karar gereği derneğimizin genel merkezi ANKARA’ dan İSTANBUL' a taşınmıştır.

2014 - Günümüz

Derneğimizin altıncı Genel Başkanlığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı olarak görev yapan Sn. Ali KARAHAN seçilmiştir. Sn. Ali KARAHAN 2014 yılından beri Genel Başkanlık görevini yürütmektedir.