Tarihçe

Derneğimizin, ilk kuruluş çalışmalarına 1994 yılında başlanılmıştır. 1994 yılında Ankara İtfaiyesi Müdürü olarak görev yapan Sayın Sabri YALIN' ın önderliğinde;

Emin PEHLİVAN (Kocaeli İtfaiyesi), H.Ali GÜLGEN (Ankara İtfaiyesi), Mustafa KARAKUŞ (Gaziantep İtfaiyesi),  Yaşar Rauf ÜNGÖREN (Karabük İtfaiyesi), Hasan Fehmi İSTENGİR (İzmir İtfaiyesi), Muhittin SOĞUKOĞLU (İstanbul İtfaiyesi), İbrahim ÖZDEMİR (Mersin İtfaiyesi) ’in özverili gayretleri neticesinde kuruluş çalışmalarına başlanmıştır.

4 yıllık bu özverili çalışmanın ardından;

Sabri YALIN (İstanbul İtfaiyesi), Nurettin DEMİRCİ (İstanbul İtfaiyesi), Salim VURAL (İstanbul İtfaiyesi), Zekerya İDE (İstanbul İtfaiyesi), Osman ÖZCAN (İstanbul İtfaiyesi), Şükrü ÖZTÜRK (İstanbul İtfaiyesi), Abdullah AKINCI (İstanbul İtfaiyesi) tarafından Derneğimizin, “Tüm İtfaiye Teşkilleri Birliği Derneği” adı ile 1998 yılında İSTANBUL’ da resmi kuruluşu gerçekleşmiştir.

1998 - 2004

Derneğimizin 1., 2. ve 3. dönem Genel Başkanlığına o tarihlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı olarak görev yapan Sn. Sabri YALIN seçilmiştir. Sn. Sabri YALIN Derneğimizin ilk Genel Başkanıdır. Sabri YALIN 1998- 2004 yılları arasında üç dönem üst üste Genel Başkan olarak görev yapmıştır.

Derneğimizin ilk şubesi 05.01.1999 tarihinde 34-092-082 Kütük numarası ile İstanbul' da kurulan Tüm İtfaiye Teşkilleri Birliği Derneği İstanbul Şubesi' dir.

Derneğimizin 2. Şubesi olan Tüm İtfaiye Teşkilleri Birliği Derneği Erzurum Şubesi 14.01.1999 tarihinde 25-008-157 Kütük numarası ile Erzurum' da kurulmuştur.

Derneğimizin 3. Şubesi olan Tüm İtfaiye Teşkilleri Birliği Derneği Sakarya Şubesi 22.02.1999 tarihinde 54-012-174 Kütük numarası ile Sakarya' da kurulmuştur.

Derneğimizin 4. Şubesi olan Tüm İtfaiye Teşkilleri Birliği Derneği Uşak Şubesi 25.11.1999 tarihinde 64-006-087 Kütük numarası ile Uşak' da kurulmuştur.

Derneğimizin 5. Şubesi olan Tüm İtfaiye Teşkilleri Birliği Derneği Mersin Şubesi 02.05.2001 tarihinde 33-018-136 Kütük numarası ile Mersin' de kurulmuştur.

Derneğimizin 6. Şubesi olan Tüm İtfaiye Teşkilleri Birliği Derneği İzmir Şubesi 09.08.2001 tarihinde 35-038-016 Kütük numarası ile İzmir' de kurulmuştur.

Derneğimizin 7. Şubesi olan Tüm İtfaiye Teşkilleri Birliği Derneği Karabük Şubesi 12.07.2002 tarihinde 78-003-140 Kütük numarası ile Karabük' de kurulmuştur.

2004 yılında değişen dernekler yasası gereği genel kurul kararı ile derneğimiz bugünkü, “Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği” adını almış ve genel merkezi İSTANBUL' dan ANKARA’ ya taşınmıştır.

2004 - 2008

Derneğimizin 4. ve 5. dönem Genel Başkanlığına o tarihlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı olarak görev yapan Sn. Faruk KURUTUZ seçilmiştir. Sn. Faruk KURUTUZ Derneğimizin ikinci Genel Başkanıdır. Faruk KURUTUZ 2004 - 2008 yılları arasında iki dönem üst üste Genel Başkan olarak görev yapmıştır.

2008 - 2010

Derneğimizin 6. dönem Genel Başkanlığına o tarihlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı olarak görev yapan Sn. Mustafa KARAKUŞ seçilmiştir. Sn. Mustafa KARAKUŞ Derneğimizin üçüncü Genel Başkanıdır. Mustafa KARAKUŞ 2008 - 2010 yılları arasında bir dönem Genel Başkan olarak görev yapmıştır.

2010 - 2012

Derneğimizin 7. dönem Genel Başkanlığına o tarihlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanı olarak görev yapan Sn. Emin PEHLİVAN seçilmiştir. Sn. Emin PEHLİVAN Derneğimizin dördüncü Genel Başkanıdır. Emin PEHLİVAN, 2010 - 2012 yılları arasında bir dönem Genel Başkan olarak görev yapmıştır.

2012 - 2014

Derneğimizin 8. dönem Genel Başkanlığına o tarihlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanı olarak görev yapan Sn. Ceyhun Tonguç KARAKUŞ seçilmiştir. Sn. Ceyhun Tonguç KARAKUŞ Derneğimizin beşinci Genel Başkanıdır. Ceyhun Tonguç KARAKUŞ 2012 - 2014 yılları arasında bir dönem Genel Başkan olarak görev yapmıştır.

2014 yılında yapılan 9. Olağan Genel Kurulda alınan karar gereği derneğimizin genel merkezi ANKARA’ dan İSTANBUL' a taşınmıştır.

2014 - Günümüz

Derneğimizin 9. ve 10. dönem Genel Başkanlığına o tarihlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı olarak görev yapan Sn. Ali KARAHAN seçilmiştir. Sn. Ali KARAHAN Derneğimizin altıncı Genel Başkanıdır. Sn. Ali KARAHAN 2014 yılından beri Genel Başkanlık görevini yürütmektedir.